УКРАЇНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ
КОМІТЕТ МІЖНАРОДНОЇ
РАДИ МУЗЕЇВ
UKRAINIAN NATIONAL COMMITTEE
OF THE INTERNATIONAL COUNCIL
OF MUSEUMS

icom commmunity


25 лютого 2016 року відбулась звітньо-виборча конференція ІCОМ України.

В її роботі взяли участь 123 члени ІCОМ. Конференція взяла до уваги звіт Президії та звіт Ревізійної комісії.

Конференція визначила та затвердила кількісний склад керівних органів ІCОМ України: Президент, 1 Віце-президент, 5 членів Президії.

На посаду Президента ІCОМ України балотувалися Р. Чмелик (Львів) та К. Чуєва (Київ).

На посади членів президії балотувалися: Є. Бєлінський (Київ), Н. Дзюбенко (Львів), С. Лаєвський (Чернігів), Ю. Литвинець (Київ), З. Мазурик (Львів), Ю. Маслов (Одеса), О. Мірущенко (Запоріжжя), С. Остапова (Одеса), І. Пошивайло (Київ), Т. Ткаченко (Кіровоград), Г. Чумак (Донецьк).

На посади членів Ревізійної комісії балотувалися В. Піоро (Київ), С. Стрельнікова (Київ), В. Титич (Київ).

Відповідно до п. 7.3. Статуту ІКОМ України рішення з питань виборів приймаються кваліфікаційною більшістю у дві третини від загальної кількості присутніх. Це означає, що обраними мали стати ті кандидатури, які отримали б підтримку 82 або більшої кількості голосів.

Лічильна комісія після підрахунку голосів визначила, що вибори відбулися. Але через те, що кандидати на посаду Президента ІCОМ України не набрали необхідної кількості голосів, а необхідну кількість голосів для обрання до Президії набрали лише 3 кандидати (Лаєвський С., Литвинець Ю., Мазурик З.) тож вибори вважаються такими, що не мають результату.

Відповідно до Статуту обраними вважаються члени Ревізійної комісії. Члени Президії продовжують тимчасово виконувати свої обов’язки до проведення позачергової Конференції.

Конференція прийняла рішення внести низку змін до Статуту ІCОМ України, в тому числі, які мають забезпечити прийняття рішень простою більшістю голосів, а також затвердити норми дистанційного голосування. Після обговорення змін до Статуту вони будуть проголосовані та затверджені позачерговою Конференцією, а після реєстрації затверджених змін наступна позачергова Конференція має завершити виборчий процес в організації.






    Copyright © 2015 - 2016 ICOM Ukraine