УКРАЇНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ
КОМІТЕТ МІЖНАРОДНОЇ
РАДИ МУЗЕЇВ
UKRAINIAN NATIONAL COMMITTEE
OF THE INTERNATIONAL COUNCIL
OF MUSEUMS

icom commmunity


ЗВІТНО-ВИБОРЧА КОНФЕРЕНЦІЯ ІКОМ УКРАЇНИ 2019

Шановні члени ІКОМ!

Раді повідомити вам, що наступна 26-та Генеральна конференція ІСОМ відбудеться у Празі 17 – 20 серпня 2022 року за темою: СИЛА МУЗЕЇВ.

Відповідно до правил для Національних комітетів ICOM та статуту ІКОМ України, цього року повинна відбутися звітно-виборча конференція ІКОМ України. Рішенням Президії від 10 червня 2019 року Президія ІКОМ України оголошує про проведення звітно-виборчої конференції 29 жовтня 2019 року. Місце проведення - місто Київ, Державний політехнічний музей при НТУУ КПІ. Форма участі - очна участь членів ІКОМ України з правом делегування голосу відповідно до положень Статуту ІКОМ України.

Звіт Президії складається з двох частин: змістовної та фінансової. Ситуація ускладнюється тим, що склад Наглядової Ради, яка згідно із новим Статутом повинна перевіряти діяльність Президії, відсутній з об'єктивних причин - попередні вибори були визнані такими, що не відбулися. Отже змістовна частина Звіту буде розміщена в фб-групі Українського комітету ІКОМ для членів ІКОМ, і розіслана усім членам ІКОМ на електронну пошту за десять діб. У зв'язку з тим, що фінансові звіти встановленого зразка не надавались ані Президії, ані членам ІКОМ впродовж двох каденцій, тобто не були затверджені Президією - потрібен незалежний аудит. Якщо така фінансова можливість буде знайдена, його результати будуть також доведені до відома спільноти в такий самий термін і спосіб.

Право обирати та бути обраними до органів управління ІКОМ України залежно від категорій членства визначається п. 4.2. Статуту ІКОМ України.

Відповідно до нової редакції статуту http://icom.in.ua/stutut-icom-ukrayini/, оголошуємо вибори нового складу органів управління ІКОМ України, що має перейняти повноваження на 2020-2022 роки.

Президія буде складатися з 5 членів: Президент, Віце-президент, Виконавчий секретар, Координатор з фінансових питань, Координатор з питань комунікації.

Голосування на кожну посаду членів Президії відбувається окремо. Кандидати на посади надають свої CV (резюме) та орієнтовні програми діяльності терміном на 3 роки Президії для оприлюднення не менше ніж за 25 календарних днів до проведення звітно-виборчої Конференції. Президія повинна оприлюднити надані документи не пізніше ніж за 20 календарних днів до проведення чергової Звітно-виборчої Конференції або, відповідно, не пізніше ніж за 10 календарних днів до проведення позачергової Звітно-виборчої Конференції.

Обов’язки, які мають виконувати новообрані члени Президії, повністю прописані в чинному Статуті, який розміщений на офіційному сайті ІКОМ www.icom.in.ua/stutut-icom-ukrain/ в статтях 8, 9.

Для здійснення контролю за діяльністю ІКОМ України Конференція ІКОМ України обирає Наглядову раду з членів ІКОМ України у кількості 3 осіб. Її обовязкі прописані у статті 11 Статуту.

Оголошуємо набір до оргкомітету по підготовці та проведенню конференції у складі 5 осіб.

До прав та обов'язків членів оргкомітету входить:

- пропозиції щодо регламенту;

- участь у формуванні порядку денного;

- листування з членами ІКОМ, розсилка попередніх матеріалів (звітів тощо);

- участь у підготовці та забезпеченні звітно-виборчого процесу .

Ваші пропозиції до складу просимо надсилати на електронну адресу secretariat@icom.in.ua

З повагою,
Президія ІКОМ України

 






    Copyright © 2015 - 2016 ICOM Ukraine